Ouder van peuters

Je kind heeft op de peuterspeelzaal of het kinderdagverblijf een lesje gedaan van het project 'Hou je mond gezond!'. Je zoon of dochter heeft veel geleerd over tandenpoetsen en het bezoek aan de tandarts. Klik hier voor belangrijke tips voor een gezonde mond van je kind!

Voor een gezonde mond is het is belangrijk dat je je kind zodra het eerste tandje doorbreekt meeneemt naar de tandarts of mondhygiënist. Als je zelf voor controle gaat bijvoorbeeld. De tandarts of mondhygiënist legt uit hoe je het kindergebit het beste kunt verzorgen. Ook leer je al vroeg de juiste voedings- en poetsgewoonten voor je kind. Als je kind op jonge leeftijd in de mondzorgpraktijk komt, krijg het voldoende gelegenheid te wennen en raakt het vertrouwd met de omgeving en de medewerkers. Je behandelaar geeft aan wanneer je kind weer in de praktijk moet terugkomen. Natuurlijk moet je ook de tanden van je kind goed poetsen. Voor kinderen tot 5 jaar gebruik je fluoridepeutertandpasta.

Zoek je nog een tandarts voor je kind? Klik dan hier. Wil je liever met je kind naar de mondhygiënist? Klik dan hier. Kies 'zoek een mondhygiënist'.

Tandartsbezoek is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Je hebt dus geen extra verzekering nodig om met je kind naar de tandarts te gaan. Ook als je zelf niet naar de tandarts gaat. Tandheelkundige hulp is onderdeel van de basisverzekering. Wil je meer informatie over een zorgverzekering? Klik hier.