Informatie

Poetsbeest

Knuffels met een bek vol tanden, groot en klein, zijn te koop bij Delo. Ga naar www.denlo.nl en klik op poetsdieren.

Handspiegels

Goedkope handspiegels zijn te koop bij de drogist, bijvoorbeeld bij het Kruidvat of Trekpleister.

Groot gebit met grote tandenborstel

Scholen en de GGD-en kunnen voor een groot gebitsmodel met een grote tandenborstel rechtstreeks bij Lactona terecht. Vraag naar Marieke Emke. Bel 0164-241507 of mail info@lactona.nl. De dentale professie kan dit gebitsmodel alleen via hun dentale depot bestellen.

Zandloper

Een twee minuten zandloper is bijvoorbeeld te koop via www.hotsports.nl. Ook is een zandloper verkrijgbaar via www.t-brush.nl (minimumafname 5 stuks).

Witte jas, handschoenen, mondmasker, kaakmodellen, spiegeltje, haakje, boor

Vraag de tandheelkundig medewerker die je groep bezoekt of hij of zij deze materialen wil meenemen. Kaakmodellen zijn te koop via www.breukhoven.nl.

Spullen voor tandartshoek

Om een tandartshoek te maken heb je een tuinstoel nodig met een hoge rugleuning. Ook is een wit overhemd of wit T-shirt die als 'witte jas' kan dienen nodig. Van een vel papier (A4) maak je een mondmasker. Dat doe je zo: leg het papier staand voor je. Vouw het vel in 3 gelijke delen. Perforeer aan beide kanten een gaatje. Doe aan weerzijden een elastiekje door de gaatjes. Hiermee kan je het mondmasker achter je oren doen.

Plakverklikker

Plakverklikker (doosje met 20 stuks) is te koop bij de betere drogist of apotheek.

Grote bacterie

Een grote bacterie is te koop bij www.educatheek.nl.

pipets

Pipets zijn te koop bij www.educatheek.nl.

pH-strips

pH-strips zijn te koop bij www.educatheek.nl.

Bizonkitverdunner

Bizonkitverdunner is te koop bij een bouwmarkt.

Maatbeker

Maatbekers zijn te koop bij kookwinkels

Glycerol

Glycerol is te koop bij de apotheek.

Kleefpasta

Kleefpasta is te koop bij de drogist.

Pepermuntolie

Pepermuntolie is te koop bij de meeste natuurwinkels en De Tuinen. Je kunt het ook bij de apotheek kopen. Dan heet het menthae piperitae aetheroleum.

Sacharine

Sacharine (een zoetstof) is te koop bij de supermarkt.

Cariësvrij gebit/gebit met cariës

Een cariësvrij gebit/gebit met cariës is te koop bij www.breukhoven.nl.

Tandenborstels en fluoride(peuter)tandpasta

De tandenborstels en fluoride(peuter)tandpasta worden samen met de ouderfolders geleverd zodra een tandheelkundig zorgverlener aan een school is gekoppeld voor een bezoek. Pas als een bezoek een feit is zult u de materialen ontvangen. Vul daarom direct het aanmeldformulier tandheelkundig team in en meld u aan.

Traktaties voor school

Een traktatie moet mooi, verantwoord en lekker zijn! De traktaties in het boekje 'FEEST! 46 traktaties voor school of thuis' voldoen stuk voor stuk aan al deze punten. Handig voor ouders en op school. Het boekje kost 7,95 euro en is te koop bij het Voedingscentrum via http://webshop.voedingscentrum.nl/feest-46-traktaties-voor-school-of-thuis.html.