Veelgestelde vragen

Kijk in deze lijst of je vraag erbij staat. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Wie hebben het lespakket Hou je mond gezond! ontvangen?

Bij de start van het project (eind 2009) hebben alle basisscholen (9.000) in ons land en alle peuterspeelzalen (4.000) het lespakket Hou je mond gezond! ontvangen. Ook alle tandartsen (leden van NMT en Ivoren Kruis), mondhygiënisten (leden van NVM en Ivoren Kruis) en GGD-en in ons land hebben het pakket kosteloos ontvangen.

Wij hebben het schriftelijke materiaal van het lespakket Hou je mond gezond! niet ontvangen. Kan ik ook een exemplaar krijgen? Of kan ik een extra exemplaar krijgen?

Wie geen schriftelijk exemplaar van het lespakket Hou je mond gezond! (meer) heeft, vindt al het lesmateriaal ook op deze site. Je kunt de lesmaterialen hier bekijken, downloaden en printen. Wie toch één (extra) exemplaar wil ontvangen, kan een mailtje sturen naar mail@houjemondgezond.nl. De schriftelijke materialen worden zo lang de voorraad strekt kosteloos nagezonden. Wie een poetskoffer ontvangt, beschikt ook automatisch over de schriftelijke lesmaterialen en de wandplaat. In alle poetskoffers wordt het materiaal meegezonden. De poetskoffer ontvangt degene die de les daadwerkelijk geeft. In geval dat de mondzorgverlener in de klas komt, ontvangt de mondzorgverlener het poetspakket met daarin behalve de tandenbortels en tubetjes tandpasta ook de schriftelijke lesmaterialen.

Wie kunnen een poetsles geven op een basisschool of peuterspeelzaal?

Tandartsen, mondhygiënisten, preventieassistenten, tandartsassistenten, studenten tandheelkunde, mondhygiëne of studenten van de assistentenopleiding kunnen een les geven op een basisschool of peuterspeelzaal. Wie wel eens een les wil geven, kan zich aanmelden via het aanmeldformulier tandheelkundig team. Scholen die graag een bezoek willen krijgen van een tandheelkundig zorgverlener vullen het aanmeldformulier onderwijs in.

Kan ik zelf een school opgeven waar ik een les wil geven?

Tandheelkundig zorgverleners die zelf een voorkeursschool hebben (bijvoorbeeld de school van hun zoon of dochter, neefje of nichtje), kunnen dat aangeven via het aanmeldformulier voor het tandheelkundig team. Noteer op het formulier zowel de gegevens van de tandheelkundig zorgverlener als de adresgegevens (inclusief e-mailadres) van de school. De velden om de school in te vullen verschijnen zodra het vinkje 'Indien van toepassing' wordt aangevinkt: Ik ga/wil een les verzorgen op de onderstaande school waarvoor ik graag gratis monstertubes tandpasta en tandenborstels ontvang op mijn praktijkadres (Pakket van 30 exemplaren). Scholen kunnen geen voorkeur voor een tandheelkundig zorgverlener invullen.

Is deelname aan het project Hou je mond gezond! gratis?

Ja, alle basisscholen en peuterspeelzalen kunnen kosteloos deelnemen aan het lesproject Hou je mond gezond!.

Hoe weet ik welke scholen meedoen met Hou je mond gezond!?

Klik op de link overzicht deelnemende scholen. In dit overzicht zie je alle groepen van scholen die met Hou je mond gezond! meedoen. Bovendien zie je welke groep van welke school een bezoek krijgt van een tandheelkundig zorgverlener in welk schooljaar. Ook zie je op welke scholen de leerkracht het project zonder de begeleiding van een tandheelkundig zorgverlener doet. Dan staat er 'zelfstandig'.

Ik bezoek meer dan één groep. Moet ik alle groepen die ik ga bezoeken apart invoeren via het aanmeldformulier tandheelkundig team?

Ja en nee. Bezoek je enkele groepen. Vul ze dan allemaal apart in. Dat houdt dus in dat je je meer dan één keer aanmeldt. Dit is nodig omdat de poetsmaterialen per groep zijn afgestemd en per groep worden uitgeleverd. Hou je mond gezond! verzoekt tandheelkundig zorgverleners, bijvoorbeeld GGD-medewerkers die veel groepen bezoeken (meer dan 20) een excellijst toe te sturen met daarop de volgende gegevens: het schooljaar dat het bezoek plaatsvindt, de groepen die bezocht worden, het aantal leerlingen per groep en de naam- en adresgegevens van de school. Of neem contact met ons op.

Mijn school wil met meer groepen meedoen aan het lesproject Hou je mond gezond! Moet ik alle groepen apart invoeren?

Ja. Je moet alle groepen apart invoeren via het aanmeldformulier onderwijs omdat een tandheelkundig zorgverlener aan één groep gekoppeld wordt. Bovendien neemt de tandheelkundig zorgverlener poetsmaterialen mee afgestemd op de groep die hij of zij bezoekt. Heel grote scholen die met alle groepen willen meedoen aan het project, kunnen contact opnemen via contact.

Ik ben student aan een mondzorg of tandheelkundige opleiding? Kan ik ook een les geven op een basisschool?

Ja, studenten die een opleiding tandheelkunde, mondzorgkunde of een assistentenopleiding volgen, kunnen ook meedoen! Geef je op via het antwoordformulier tandheelkundig team en vul in dat je student bent.

Wanneer kom ik in aanmerking voor gratis poetsmaterialen?

Wie aan het lesproject Hou je mond gezond! meedoet, krijgt via de tandheelkundig zorgverlener voor ieder kind een monstertubetje tandpasta en een tandenborstel. De tandheelkundig zorgverlener neemt de poetsmaterialen mee naar school of deelt ze in zijn of haar praktijk uit als de kinderen op bezoek komen. Leerkrachten die de les zelfstandig geven (dus zonder dat een tandheelkundig zorgverlener op school komt of een tandheelkundige praktijk wordt bezocht) krijgen de poetsmaterialen op school toegestuurd. Scholen die zich aanmelden en daarbij vermelden dat ze de les zelfstandig geven, vragen door het invullen van het aanmeldformulier automatisch de poetsmaterialen aan. Zodra de gegevens zijn bevestigd, ontvang je spoedig daarna (zolang de voorraad strekt) de poetsmaterialen. Scholen die zelf monstermaterialen aanvragen maar al gekoppeld zijn aan een tandheelkundig zorgverlener ontvangen geen monstermaterialen. Zij krijgen de poetsmaterialen via de tandheelkundig zorgverlener.

Wie levert de tandenborstels en tandpasta voor dit project?

GABA Benelux levert aan tandheelkundig zorgverleners die aan een school gekoppeld zijn (als er daadwerkelijk sprake is van een bezoek) voor de leerlingen de juiste tandpasta (elmex®), tandenborstels (elmex®) en ouderfolders voor de ouders van kinderen in de groep waar ze de les geven (zolang de voorraad strekt). Leerkrachten die de les zelfstandig geven (dus zonder dat een tandheelkundig zorgverlener op school komt of een tandheelkundige praktijk wordt bezocht) krijgen de poetsmaterialen op school toegestuurd.

Ik doe niet mee aan het lesproject Hou je mond gezond! Kan ik toch gratis poetsmaterialen aanvragen?

Helaas, kunnen we initiatieven anders dan poetslessen die worden gegeven in het kader van Hou je mond gezond! niet honoreren met gratis poetsmaterialen.

Mijn school staat het niet toe dat poetsmaterialen worden aangeboden

De tandheelkundig zorgverlener die je school bezoekt, bespreekt vooraf met de leerkracht of het op de school is toegestaan poetsmaterialen mee te nemen. Mocht het op jouw school niet mogelijk zijn, dan neemt de tandheelkundig zorgverlener geen poetsmaterialen mee.

Meer vragen? Neem dan contact met ons op.