Leerkrachten & Leidsters

Dinsdag 25 oktober gaf mondhygiënist Lisette van der Harst de 25.000ste poetsles Hou je mond gezond! De leerlingen van de groepen 3 van basisschool KBs de Regenboog in Woerden waren de gelukkigen. De kinderen van juffen Marieke van der Plasse, Sandra Groenendijk en Miranda van der Meer kregen een bijzondere les over mondverzorging. De kinderen hingen aan de lippen van de mondhygiënist, die hen op een luchtige manier kennis bijbracht over de mond en het gebit, tandenpoetsen, gaatjes en de zeven eet- en drinkmomenten. >> Lees meer! Doe ook mee!

Welkom op de website Hou je mond gezond! voor leerkrachten van het basisonderwijs en leidsters van peuterspeelzalen. Het lesproject Hou je mond gezond! wordt je aangeboden door het Ivoren Kruis, de Nederlandse Vereniging voor Mondgezondheid. Het project wordt georganiseerd in samenwerking met vrijwillige tandartsen, mondhygiënisten, (preventie)assistenten, GGD-medewerkers, studenten tandheelkunde en mondzorgkunde. Een gezonde mond is niet alleen prettig om te kunnen eten en drinken. Een gezonde mond ziet er ook prettig uit. Kinderen die de juiste houding, kennis en vaardigheden aanleren om hun gebit en mond goed te verzorgen, zijn ook vaardiger in preventie en zelfzorg bij het voorkomen van ernstige vermijdbare ziektes.

Centraal onderdeel van het lesproject is het bezoek van een tandarts, mondhygiënist, (preventie)assistent of GGD medewerker aan de groep of een kennismakingsbezoek van de groep aan een tandartspraktijk. Komt de dentale practicus bij jou op school? Dan hoef je zelf geen tandenborstels en fluoridetandpasta te organiseren. De tandarts neemt de producten voor de kinderen in de klas mee! Het is ook mogelijk het lesproject als leerkracht zelfstandig met de groep uit te voeren. Wie de lessen zelfstandig geeft, kan zolang de voorraad strekt tandenborstels en fluoridetandpasta voor de groep aanvragen via het aanmeldformulier. (De aanvraag voor poetsmaterialen gebeurt automatisch.)

Kies je groep:

Peuters Groep 1-2 Groep 3-4 Groep 5-6 Groep 7-8 Publiciteit Veelgestelde vragen Gezonde School


Hou je mond gezond! en Trammelant in Tandenland zijn twee programma's voor het basisonderwijs die heel goed samengaan. Ze kunnen gelijktijdig worden ingezet en vullen elkaar aan.