Ouder van kind in groep 3-4

Je kind is op school bezig geweest met het lesproject 'Hou je mond gezond!'. Je zoon of dochter heeft veel geleerd over tanden en kiezen, tandenpoetsen en het bezoek aan de tandarts. Klik hier voor belangrijke tips voor een gezonde mond van je kind!

Voor een gezonde mond is het is belangrijk dat je kind naar de tandarts of mondhygiënist gaat. Neem je kind mee als je zelf voor controle gaat bijvoorbeeld. De tandarts of mondhygiënist legt uit hoe je het kindergebit het beste kunt verzorgen. Je behandelaar geeft aan wanneer je kind weer in de praktijk moet terugkomen. Natuurlijk moet je ook de tanden van je kind goed poetsen. Voor kinderen vanaf 5 jaar gebruik je fluoridetandpasta voor volwassenen.

Zoek je nog een tandarts voor je kind? Klik dan hier. Wil je liever met je kind naar de mondhygiënist? Klik dan hier. Kies 'zoek een mondhygiënist'.

Tandartsbezoek is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Je hebt dus geen extra verzekering nodig om met je kind naar de tandarts te gaan. Ook als je zelf niet naar de tandarts gaat. Tandheelkundige hulp is onderdeel van de basisverzekering. Wil je meer informatie over een zorgverzekering? Klik hier.